torsdag den 9. oktober 2014

Timian

Timian

- og prøve smagning af de forskellige sorter.



Ligesom salvie og rosmarin har timian en gennemtrængende smag. Den bør derfor bruges i små mængder. Bladene og de friske skud klippes, lige før planten blomster.
Timian kan nemt tørres, og bruges i madlavningen.
 

Krydderurten er rige på C-vitamin og mineraler, men har ingen særlig betydning, fordi de anvendes i små mængder.
Smagning af de forskellige timian sorter, hvor de er blevet vurderet på friskheden, sprødheden, krydret smag, eftersmag, duft, og hvilke som har den bedste smag. 
 


 På billederne er det timian Tommerup og Sønder Vissing. Tommerup har mere spidseblade, store blade, og lidt grønnere idet. Sønder Vissing er lille og fin, er slet ikke vokset på samme måde.
 
Når man sammenligner smagen på de to timian er de også meget forskellig.
Tommerup er meget kraftig i smag, eftersmag, friskheden og den krydret smag.



                                                                       Tommerup
                                                                         Sønder Vissing.


 
Prøvesmagningen af de 10 forskellige slags timian.
 Der var 3 sorter som vandt i smagen, Tommerup, Gammel Gab og Holbæk museum.


 
Timian Henne og Gødvad vandt ikke i smag, krydret smag, duft eller friskheden.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar