onsdag den 22. oktober 2014

Porrer

Prøvesmagning af 10 slags porrer fra markerne på Barritskov.

10 forskellige slags porrer har vi hentet i marken.
På de to første billeder, kan du allerede se, hvor forskellige de ser ud.

Porren " Elefant Elisa " ligner lidt et lille elefant ben. Når den bliver skåret ud, får man ikke så meget porrer-udbytte. På det andet billed er det  " Bulgarsk kæmpe "  Den giver et stort udbytte, næsten hele porren kan bruges.


Rensede og snittede porrer.



Alle porrene er blevet renset, snittet, og dampet i ovnen.
- klar til at blive bedømt. 
De forskellige porresorter er : 
Belton.
Kong Richard.
Bleu De Solaise Osola.
Wico.
Elefant Elisa.
Københavns torve Imperial.
Sct. Jørgen.
Guardian.
Bulgarsk kæmpe.
Siegfried.


Da vi smagte på de forskellige porrer, var der ikke stor smagsforskel på dem. De var alle meget milde, ikke så skrap smag. Det kan være, fordi de er dampede. Vi prøver at smage dem igen, når frosten er kommet, og skærer dem meget tynde og spiser dem rå.

" Kong Richard " Blød og mild i smagen, men god.

"Kæmpe Bulgarsk " Svag bitterhed, mild, mere eftersmag og lidt løgsmag.

" Belton " Lidt skarp, ikke så god i smagen, men mest kraftig af dem alle. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar