onsdag den 8. oktober 2014

Kørvel.



 På de første to billeder er det Rewo.
Rewo er meget mild i smagen, minder mere om persille, med lidt anis smag. Men meget frisk, og er rigtig god i salater. Man kan spise meget af den, uden at den fylder/ tager for meget smag i retten.






Rewo vokser både frit på marken, og under net.
 
 
Faktisk er grundregel nummer et i omgangen med kørvel, at den ikke skal tilberedes. Enten skal det først tilsættes, når retten skal på bordet, eller den skal  i retten i allersidste minut. 
Opvarmning går hårdt ud over den fine anissmag. Tørring er heller ikke godt, men kørvel kan fryses.


 På billedet, kan man se de to forskellige slags kørvel. Ikke kun i smagen er de forskellige, men også hvordan de ser ud. Rewo har store blade, i forhold til Curla.
                                                  

 
Kruset Curla, hvor anis-lakrids smagen kommer meget mere igennem.
Den smager rigtig frisk, men man skal bruge den med lidt omtanke, ellers
overtager kørvelen hurtig retten.
 
 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar