Merete ved det flittigt benyttede scorebordt |
Vi havde i dagens anledning gravet to sunde toppe op af hver klon, så man også kunne danne sig et indtryk af deres individuelle ydeevne. Klonen E:C:Søndersø var helt klart den mest yderige ved denne prøveoptagning d. 13/10-13. Det skal siges, at smagen hos de sene sorter måske er knap så færdigudviklet, som hos de tidlige sorter. Det samme gør sig gældende i forhold til knoldenes form og størrelse; de sene sorter er ikke færdig udviklet her midt i oktober. Nr. 9 og nr. 19 havde et pænt udbytte og var begge meget sunde.
På dagen var der også afsat tid til to markvandringer. Kl. 11 var der knap 30 interesserede der fulgte med rundt for at høre om genressourser, økologi og kompost. Det virker til at komme bag på de fleste, at der findes så mange sorter/kloner samt at de har så vigtig en betydning for vores fødevaremæssige fremtid. Eftermiddagens rundvisning bød på mere indgående kendskab til indholdsstoffer i blandt andet peberrod og jordskokker. Nedenfor ses lidt billeder fra dagen af de mange sorter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar