Den 6. oktober holdt Landbrugsmuseum Gl. Estrup en meget
vellykket Æbledag. Aarstidernes, Agroteks
og Det Historiske Køkkens boder stod lige indenfor indgangen af det flotte store
nye drivhus. På den måde fik de mange
gæster en rigtig stærk oplevelse af vores samarbejde omkring gamle danske
grøntsags- og krydderurtesorter.
På en side af gangen hos Det Historiske Køkken kunne gæsterne smag på to udgaver af den samme porresuppeopskrift, hvor den eneste forskel var porresorten. En var tilberedt på sorten Guardian, den anden på KBH. Torve Imperial. Alle jeg talte med kunne smage forskellen og havde en mening om hvilken smagte bedst. Imponerende. Der blev øset op konstant gennem hele dagen.
På en side af gangen hos Det Historiske Køkken kunne gæsterne smag på to udgaver af den samme porresuppeopskrift, hvor den eneste forskel var porresorten. En var tilberedt på sorten Guardian, den anden på KBH. Torve Imperial. Alle jeg talte med kunne smage forskellen og havde en mening om hvilken smagte bedst. Imponerende. Der blev øset op konstant gennem hele dagen.
På den anden side af gangen stod Agrotek og Aarstidernes boder fyldt med råvarer og information omkring dyrkningen og registrering af disse forskellige afgrøder og diverse sorter vi havde dyrket igennem sæsonen. Min erfaring fra Food Festival i Aarhus er, at det ikke altid er nemt at fange publikums opmærksomhed, når man fortæller om gamle grøntsagssorter. Derfor havde jeg taget porresorten Bulgarsk Kæmpe med som blikfang. Og det virkede. Dagens kommentar var ”der er en porre der vil noget”! Publikum var ret velinformeret omkring havebrug, og det gjorde det nemmere at nørde løs på majroernes form og farver, eller om hvad avlerne ser som fordelagtigt i en porresort kontra hvad en kok foretrækker.
Ud over oplysning omkring Agroteks forsøgsarbejde havde Anne
en persillesmagsbedømmelse med. Aarstidernes
kok på Barritskov, Ole, havde lavet to identiske portioner persillepesto, en
med sorten Driva og den anden med sorten Curlina. Publikum smagte til og gav deres bedømmelse
med livlig begejstring. Anne måtte løbe
stærkt for at hold biksen i gang og notere folkets favoritter.
Anne sluttede
dagen med et interview med TV 2-Østjylland.
Sikke en Æbledag!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar