Vi modtog følgende reaktion fra en af kunderne:
En sjov fredagsopgave at få – tak!
Vores samlede vurdering følger i skematisk form:
Vores samlede vurdering følger i skematisk form:
Majroe sort:
|
Rå
|
Wok-stegt (opskrift nedenfor)
|
Early Purple Top Globe Rosita
|
Frisk med en behagelig ikke-dominerende radisesmag;
Velegnet rå
|
Lækker J
|
Petrowsky Vangede
|
Meget mild, lidt kålrabiagtig smag; velegnet rå
|
Ligeså lækker J
|
Bortfelder
|
Skarp smag a la peberrod
Ikke velegnet rå |
Stadig lidt skarp, men sikkert rigtig god til kraftigt kød og vildt
|
Snebold
|
Mild og frisk; meget behagelig
Velegnet tå
|
Fik mere smag råstegt; stadig behagelig og rar
|
Vi fik den ekstra pose majroer i dag (1/11 2013) og besluttede at evaluere dem straks. De blev wok-stegt og serveret til georgisk Khinkali.
Wokstegte majroer:1 finthakket løg
4 stk. majroer – de fire sorter i hhv. stave, tern, skiver, både (så vi også kunne kende dem stegt)
2 spsk. olie
1 spsk. merian
1 spsk. rosmarin
1 cm frisk ingefær
salt, peber, citron
1½ dl kokosmælk
Olien opvarmes og løg, rosmarin, merian og ingefær tilsættes til løg er klare. Majroerne tilsættes og svitses. Når de begynder at tage lidt farve tilsættes kokosmælk og majroerne koges til kokosmælken nærmest er kogt ind. Der smages til med salt og peber.
Vores samlede konklusion: tre af de fire sorter er rigtig velegnede rå i salater; de er alle fire yderst velegnede til wokmad (hurtigt at lave) og i blanding supplerer smagen af dem hinanden:
JA TAK: Vi modtager meget gerne flere varianter af majroer i aarstids-dogme-kassen J
Birthe og Jan
Spændende læsning! Vi siger tak til Birthe og Jan for at hoppe med på projektet og sende os den fine feedback. Det er dejligt hele tiden at blive klogere på de mange sorter vi afprøver.
Venlig hilsen
Svend Davorkosen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar