fredag den 1. november 2013

Majroer til Dogmefolket

I løbet af de sidste par dage har vi sendt majroerne, der er dyrket i projektet omkring fortidens frø ud til et par hundrede af vores dogmekasse-kunder (en grøntkasse, kun med danske grøntsager). Kunderne får mulighed for at smage på 4 af de mange majroer, der har været med i de sidste 3 års afprøvning. Og den første reaktion er allerede indkommet.







Vi modtog følgende reaktion fra en af kunderne:

En sjov fredagsopgave at få – tak!
Vores samlede vurdering følger i skematisk form:


Majroe sort:


Wok-stegt (opskrift nedenfor)

Early Purple Top Globe Rosita

Frisk med en behagelig ikke-dominerende radisesmag;

Velegnet rå

Lækker J

Petrowsky Vangede

Meget mild, lidt kålrabiagtig smag; velegnet rå

Ligeså lækker J

Bortfelder

Skarp smag a la peberrod
Ikke velegnet rå

Stadig lidt skarp, men sikkert rigtig god til kraftigt kød og vildt

Snebold

Mild og frisk; meget behagelig

Velegnet tå

Fik mere smag råstegt; stadig behagelig og rar


Vi fik den ekstra pose majroer i dag (1/11 2013) og besluttede at evaluere dem straks. De blev wok-stegt og serveret til georgisk Khinkali.

Wokstegte majroer:
1 finthakket løg
4 stk. majroer – de fire sorter i hhv. stave, tern, skiver, både (så vi også kunne kende dem stegt)
2 spsk. olie
1 spsk. merian
1 spsk. rosmarin
1 cm frisk ingefær
salt, peber, citron
1½ dl kokosmælk

Olien opvarmes og løg, rosmarin, merian og ingefær tilsættes til løg er klare. Majroerne tilsættes og svitses. Når de begynder at tage lidt farve tilsættes kokosmælk og majroerne koges til kokosmælken nærmest er kogt ind. Der smages til med salt og peber.


Vores samlede konklusion: tre af de fire sorter er rigtig velegnede rå i salater; de er alle fire yderst velegnede til wokmad (hurtigt at lave) og i blanding supplerer smagen af dem hinanden:
JA TAK: Vi modtager meget gerne flere varianter af majroer i aarstids-dogme-kassen J 

Birthe og Jan


Spændende læsning! Vi siger tak til Birthe og Jan for at hoppe med på projektet og sende os den fine feedback. Det er dejligt hele tiden at blive klogere på de mange sorter vi afprøver. 

Venlig hilsen
Svend Davorkosen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar