onsdag den 20. november 2013

Høstklare rødkål

Vi er nu nået hen til medio november og vi har haft den første nattefrost. Lidt nattefrost kan dog ikke slå rødkålen ud - de står stærkere og flottere end nogensinde. De har klaret sig fint i marken under insektnettet og ukrudtet har ikke været et nævneværdigt problem.

2013 har været et godt dyrknings år. Vi har haft en forholdsvis lun og meget solrig sommer. det er noget rødkålene synes om og når vi så samtidig har sørger for at give vand i tilpasse mængder, så kvittere rødkålene med at give nogle meget flotte hoveder. Nogle vil nok bemærke de ret uensartede rødkål på billedet, som ikke ser ud som de store ensartede flader vi kender fra den industrielle produktion. Det skyldes at ingen af sorterne er hybrider - som nutidens kål er - og derfor er ensartetheden ikke høj.

Som nævnt i et tidligere blog-indlæg, har rødkålene meget smukke/historiske navne.  Efter dyrknings-sæsonen skal rødkålene testes både med hensyn til sundhed/udseende og smag. Dertil er vi ikke nået endnu, men vi kender resultatet fra sidste år. I 2012 blev det sorten "Holdbar Amager Toftø" som løb med prisen som, den der havde den bedste smag og også havde det flotteste kålhoved.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar