fredag den 18. juli 2014

Spidskål høstet og testet

                                Så har vi endelig fået høstet lidt af de fantastiske spidskål.

Spidskålen er mild,og kaldes ofte for begynderkålen. Den indeholder da heller ikke helt så mange næringsstoffer, som resten af kålfamilien. Men spidskålen er selvfølgelig, stadigvæk meget sund, og bare 100 g spidskål, så har man dækket hele sit daglige behov for c-vitaminer.Spidskålen " Bigal " er stor og flot, men dog med meget luft , når den bliver skåret over. Men den er frisk i smagen, sprød og fast. Den er meget mild, og helt klar god til at spise rå.
Spidskålen " Wakker " har en helt anden form i forhold til " Bigal"
" Bigal " er meget rund, og hvor " Wakker " er mere spids.

Det er den eneste af spidskålene, der har været dyr i, men ellers var den meget fast, næsten ingen luft. Smagen var helt fantastisk, mild, sommer, frisk, og meget sprød.
Spidskålen "Jersey Wakefield Jeka"
minder meget om " Wakker " Både i udseende og smag. Spidskålen " Charleston Wakefield Mitol " er ikke særlig pæn eller fast. Den er stor og flot, men når de yderste blade er kommet af, er der meget luft og den virkede meget blød. Smagen var lidt bitter, ikke særlig sprød, eller frisk.


Den sidste spidskål på marken, er " Winningstadter Wirius ", som på ingen måde, har vokset sig så stor, som de andre. Den er meget lille, på ingen måde frisk. I smagen, er den meget bitter. En kål som ikke egner sig til salater, men skal tilberedes.Ingen kommentarer:

Send en kommentar