onsdag den 23. juli 2014

Broccoli på markerne i Barritskov.


Mad er medicin Et gammelt ordsprog  »lade mad være vores medicin og medicin være vores mad«.

Broccoli er sprængfyldt med vitaminer og mineraler, blandt andet C-vitamin, K-vitamin, A-vitamin, B-vitamin, E-vitamin, folinsyre, jern, calcium, fosfor og magnesium. Broccoli har størst potentiale, når det gælder forebyggelse af kræft, da broccoli indeholder mange af de kræftforebyggende plantestoffer, som kål iøvrigt generelt har mange af.


Om sommeren har man ofte fornemmelsen af, at broccoli går i blomst, bare man vender ryggen til den.  Derfor skal der høstes når de ser klar ud, og ikke dagen efter. Men det er vigtigt at få ­høstet dem, mens broccoli-hovedet er helt knyttet.
 På de to første billeder er det broccolien Basto.
Den er meget fast, og er ikke blevet så stor og har ingen sideskud. Den smager af sommer, har en frisk, sprød, lidt nøddeagtig smag, og er en meget mild broccoli. Den er lidt bitter i eftersmagen, men kan nemt spises rå.  Broccolien Stolto, er meget anderledes end Basto. Den var hurtig gået i blomst, og voksede lidt "vildt", der er mange sidskud. Den er ikke så pæn at se på, men til gengæld er smagen helt i top.
Den er så mild, sprød, frisk og når man spiser stokken, smager sideskuddene de af ærter. En broccoli, som man kan bruge det hele af, og som er rigtig god i rå tilstand.

Broccolien Stolte, med de små gule blomster. Man kan se, at den er meget "løs" i blomsterhovedet, i forhold til Basto. Men det har på ingen måde noget med smagen at gøre.
Sideskud fra Stolto.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar