fredag den 7. juni 2013

Så er forårsarbejdet igang. Juliane får mudder på hænderne, Hans er igang med peberroden, og Henrik ser til jordskokkerne.
Alt sammen en del af at bevare gamle sorter af vores grønsagskulturer og rodfrugter. Bevaring er ikke bare sjovt, det er nødvendigt.
Ingen kender fremtiden, men hvad vi ved er, at mennesket gennem mange, mange generationer med møjsommelig udvælgelse og gemmeri har forstået at frembringe al den skønhed, som gemmer sig i vores originale mad. Nye sorter er både godt og nødvendigt, men de er ikke nødvendigvis bedre end de gamle. Og hvad der er endnu mere interessant er, at de gamle sorter gemmer på en arvelig mangfoldighed, som er vores forsikring for at kunne skabe nyt. Så ingen fremtid uden en levende fortid!
I år har vi mange flere kulturer af gamle sorter, alt fra rødder, knolde, kål, løg, porrer og krydderurter. Regisret er jo meget langt, men det vi har er et led i en række projekter finansieret af det offentlige, og som er målrettet udvalgte kulturer.
Vi dyrker dem både på Barritskov og på Krogerup. På Krogerup finder du sorterne sammen med alle vores andre grønsager.
Til inspiration og med mulighed for at smage til særlige arrangementer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar