mandag den 10. juni 2013

Rødkål efter hakning

Rødkålene har haft en god vækst, siden plantning i maj. De er vokset godt til, men det er der også andre som har bemærket - nemlig sommerfuglene.

Her i Danmark har vi 2 hvide sommerfugle, som endda er navngivet efter deres yndlingsføde. Det drejer sig om Lille Kålsommerfugl og Stor Kålsommerfugl. Når sommerfuglene har fået disse navne, er det en ret klar indikation på, at de har været kendt i lang tid, for deres forkærlighed for kål. Sommerfugle er dejlige, men sommerfugle-larver på køkkenhavens kål er ikke dejlig. Ud over at det er ulækkert med larver i kålen, så kan de faktisk være så mange at de æder så meget af kålens blade, at de stopper væksten og vi får ingen kål.

Derfor er vi nødt til at dække kålene med insektnet, for at vi kan få udbytte af anstrengelserne. Nu er vi så nået til det punkt, hvor kålene skal hakkes, for at fjerne ukrudt. Derfor er vi nødt til at fjerne insektnettet, for at kunne komme til med hakkejernet. Så snart vi er færdige med at hakke, skal insektnette på igen. Lader man nettet stå åben for længe, skal sommerfuglene nok finde kålene, lægge deres æg og så hjælper det ikke at vi dækker bagefter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar