søndag den 13. januar 2013

Gastronomisk rodbehandling

Rødder og knolde skrubbes og skures i køkkenet
Hvilken anledning til at opleve samlingen af peberrod og jordskokker kunne være bedre end et nys afholdt festligt møde mellem grønsagsavlere, kokke og andre 'foodies'! En større forsamling var mødt op for at snakke om dette års kommende grønsagsarrangement på Food Festival'n i Århus til september. Og som led i arrangementet var alle deltagerne med til at lave grønsagsmad. Og så havde vi gravet samtlige peberrod- og jordskokkekloner op til at smage på. Og vupti, så røg det hele med i kokkeriet.


Resultatet er et broget syn af
en mangfoldighed af knoldformer og farver
Ingen tvivl om at en rod ikke bare er en rod, og at en knold ikke bare er en knold. Meget spændende at opleve, hvordan begge begejstrer og falder i det grønsagspassionerede publikums smag. Jordskokken har fundet sin plads i det moderne køkken, mens peberroden jo har hørt sammen med vores traditionsrige køkkens lyse sovse (til torsk, oksebrygst og høne). Men derudover er peberroden anvendelig til alt muligt andet, især når man har trænet smagsløgene til chilliens udfordende styrkeprøver. Og som med chillien så er peberrodens aroma også vidunderlig og noget helt andet.


Her smages og diskuteres med projektlederen Svend

Peberroden på vej op af den iskolde januarjord

1 kommentar:

  1. Åh jeg ELSKER peberrod, kan spise det til det meste og gerne sammen med rødbeder i en salat. MUMS!

    Hov! Ved du at der er slået koder til, når man skal give en kommentar?!!! Mange afskrækkes fra at lægge en kommentar når de skal skrive disse koder.
    Venligst Vibeke

    SvarSlet