torsdag den 3. maj 2012

Løgplantning

Nu er det blevet maj og løgplanterne er efter afhærdning klar til at blive plantet. På Barritskov har vi en god og frugtbar lerjord. Parcellerne fik i efteråret det der svarer til 30 tons/ha økologiske dybstrøelse fra en studebedrift.

Sorter Vertus Verton, Runsburger Rima og Lida spirede så dårligt, at de ikke kan blive plantet ud i forsøgs- parcellerne. Vi er således nede på 14 sorter. Vi planter 2 gentagelser for alle sorter undtagen OWA og TROKO, hvor der kun er planter nok til en gentagelse.

Chris får hjælp fra Frank til at plante løgene ud. Det foregår med håndkraft- så det er rart at være to. De to løgplantemænd har valgt en smuk dag, men fortæller at den føles laaaang med numsen op og hoved ned.

Prøv lige at se- snor lige rækker...
Vi er heldige, for plantningstidspunktet er helt perfekt: Jordens overflade er lidt tør, men kun et par cm længere nede, er jorden fugtig.

Uuuupps! Her sidst på dagen begynder løgplanterne at hænge lidt med mulen, så nu er det tid til at give dem en god tur med vandingsanlægget. Og ifølge vejrguderne skulle vi få regn i morgen tidlig. Det ville da være fantastisk! Men for en sikkerheds skyld, sørger Chris og Frank at slutte dagen af med en regndans..
Vandingsanlægget kører (med regnbue i baggrunden- naturligvis!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar