lørdag den 14. april 2012

Løg til afhærdning

Tid til afhærdning! Vi har besluttet os for, at det nu er blevet tid til, at planterne skal forberedes til udplantning. Man siger ”at de skal afhærdes”. Det betyder kort sagt, at de i deres nuværende bakker bliver flyttet udenfor, så de kan vænne sig til vind og vejr, inden de bliver plantet ud på marken.
Det er vigtigt at lave denne mellemstation inden planterne bliver plantet ud i jord. For i drivhuset er planterne beskyttede for vinden, solen og kulden. På den måde bliver de forkælede i et varmt og fugtigt miljø. Det kan fx skabe gode betingeler for svampesygdomme.

Når løgplanterne vokser op indenfor, bliver deres blade bløde, fordi vinden ikke er til stede. De små puds mangler ganske enkelt ryggrad!


Så der er mange gode grunde til at sende løgplanterne ud i det barske danske forårsvejr til afhærdning. Og det gør vi så- ud med dem, til afhærdning inden de bliver plantet ud i forsøgsparcellerne i marken.

På fotoet til højre kan du se løgplanterne, som lige er sat udenfor.
Løgplanterne er ikke flyttet langt væk- faktisk har vi sat dem lige ude foran drivhuset. De er sat et sted hvor løgplanterne får læ fra 3 sider. Alligevel er det tydeligt at se på fotoet nedenfor, at bladene ligger ned, efter det første vindpust er suset igennem bladene...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar